YOGA

Door Brigitte in ’t veld

In De Yoga Club worden verschillende lessen gegeven:

Vinyasa Flow
Een dynamische krachtige vorm van yoga, de houdingen worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling waardoor er een flow ontstaat. Je bouwt kracht en lenigheid op, je energie komt in balans waardoor je meer ontspannen bent.

Vinyasa Gentle Flow
Het tempo ligt hier lager, er is meer tijd om in de houdingen te komen en om rust en ontspanning te vinden, zeer geschikt voor als je begint met Vinyasa Flow of als je wil bewegen op de flow maar het wat rustiger aan wil doen.

Yin-Yang Yoga
De Yin houdingen richten zich op het sterker en flexibeler maken van het bindweefsel rondom de gewrichten en de organen.
Het zijn vooral zittende en liggende houdingen die ongeveer 3 tot 5 minuten worden aangehouden.
De Yang houdingen zijn meer gericht op het versterken van de spieren wat zorgt voor een krachtig flexibel lichaam.  Het Yang gedeelte is actief, we bewegen op het ritme van onze adem waardoor er een flow ontstaat. Yang houdingen zijn vooral staande houdingen.

Yin Yoga, de focus ligt op het bindweefsel (bindweefsel is stug en weinig flexibel). Daarom blijven we ongeveer 3 tot 5 minuten in de houding liggen of zitten. Het gebied waarop we ons richten zijn heupen, bekken, wervelkolom en schouders.. We proberen zo veel mogelijk ruimte te maken zodat spanning vrij kan komen. Yin houdingen zijn vaak zittende en liggende houdingen.

Wanneer
Zie het rooster

Waar
De Yoga Club. Admiraal de Ruijterweg 106-H