Wat houdt sportmassage in?

Een sportmassage kenmerkt zich doordat er verschillende handgrepen en technieken worden uitgevoerd op een lichaamsdeel met als doel om de conditie van het lichaamsdeel of persoon te verbeteren, de blessure die behandeld wordt te verhelpen of zo min mogelijk last van te hebben.

Door de toepassing van specifieke handgrepen en technieken geef je het lichaam bepaalde signalen mee, wat een herstel of ontspanning kan veroorzaken. Op deze manier probeert een masseur het lichaam weer in balans te krijgen.

 

Er zijn verschillende symptomen waaruit je kan opmaken dat het lichaam uit balans is. Bijvoorbeeld door overbelasting zoals spierpijn, vermoeidheid, een minder goede doorbloeding, stijfheid of verhoogde spanning. Een sportmassage kan deze reacties wegnemen of verminderen. Een sportmassage is dus in de eerste plaats gericht om sporters weer fit te krijgen, maar kan ook ontspannend werken. Daarom kan het ook geschikt zijn voor niet sporters, zoals mensen die veel zitten tijdens hun werk.

Sporter of geen sporter: wil jij graag gemasseerd worden, of eerst een goed advies? Stuur een berichtje via onderstaan formulier of meld je meteen aan.

 

Tarieven

Een verademing! Ik zit de hele dag voor mijn werk en heb weinig tijd om te bewegen. De massage maakt mijn benen een stuk minder zwaar aanvoelen. Kees

15 + 6 =