Het begin

De bootcamp begon in de zomer van 2016 voor vrienden en kennissen die het leuk vonden om samen met mij lekker buiten te sporten. Een paar manden later riep een van de deelnemers en tevens mijn buurman: “he buur moet jij niet eens een leuke naam verzinnen voor je bootcamps?” waarnaar er flink gebrainstormd werd. Na vele creaties en afleidingen van bootcamp kwam er Dope Camp uit. 

De naam

Laten we beginnen met de naam. Hierbij valt het woordje ‘dope’ natuurlijk het meeste op. Maar is dat niet iets wat we kennen van ‘doping’ uit de topsport en lijnrecht tegenover gezond sporten staat? Klopt. Als we doping gelijkstellen aan middelen die lichaam en geest een extra zetje moeten geven, maar tegelijkertijd slecht zijn voor de gezondheid, dan zouden we de drugs of doping die mensen in hun vrije tijd nemen om zich high te voelen daar ook onder kunnen scharen. Immers, je goed voelen en door kunnen gaan wanneer je op eigen kracht misschien niet meer wilt of kunt staan voorop. Het aanmaken van het geluksstofje endorfine is een bekend voorbeeld van het effect van drugs / doping.  

Er is echter nog een manier om die stofjes aan te maken zonder dat het je gezondheid aantast: door middel van regelmatig sporten. Lichaamsbeweging heeft een groot effect op de hersens, zeker in tijden waarin de meeste mensen achter een bureau zitten ‘juichen’ de hersenen als het ware wanneer het lichaam in beweging komt. Dit kan zelfs tot euforische gevoelens leiden, vergelijkbaar met.. Juist, doping / drugs. Vandaar de naam Dope Camp: The Natural High. Maar pas op: ook dit kan verslavend zijn!
Een leuke bijkomstigheid is dat ‘dope’ in het Engels ook zoiets betekent als ‘tof’ of ‘leuk’.

 

   Zie de algemene voorwaarden

De trainer

De trainer

Ewout Steenhoff heeft de opleiding Sport & Bewegingscoördinator aan het IDcollege te Alphen aan Den Rijn gevolgd, met als uitstroom NASM-personal trainer. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest bij Sport & Health Club David Lloyd Amsterdam, vindt hij het nu heerlijk om zijn eigen buitentrainingen te geven én sportmassages te verzorgen in zijn praktijkruimte. De kracht van deze trainer is zijn aanstekelijk enthousiasme, die de deelnemers net dat extra zetje en plezier geeft.